tisdag 23 mars 2010

Tumme med vädergudarna...

Det fixas och grejjas en hel del med ventilationen på min arbetsplats... Idag var vi därför tvungna att utrymma vår avdelning! Så här i efterhand funderar jag på om vi blivit informerade om omfattningen av denna renovering, eller om vi bara inte förstått den? På vilken annan arbetsplats skulle man acceptera att inte ha någonstans att vara på flera timmar? Där stod vi med 12 barn och kunde inte vara inomhus bland all slipdamm och farliga verktyg. Det allrum vi vanligtvis har tillgång till är i samma skick, så där gick heller inte att vara... I hallen pågår ett annat renoveringsprojekt... Lagning av ett innertak. Där var snickare och fixade med plank, spont och spikpistoler. Knappast idealisk miljö för förskolebarn... Vi var således ganska "inmålade" i vår innerhall...

Sammanfattning: För att ta sig från vår slipdammsindränkta avdelning och komma utomhus, via en innerhall dit alla persedlar på planeten flyttats, tvingades vi passera en ytterhall där spikpistolen friskt användes. Detta gällde även då WC behövde nyttjas, varför vi under dagen fick anordna "Kissvängar" med övervakande pedagoger och snickare som gjorde paus!

Vi klädde på alla och gick ut 8:40. Vädret var helt gudomligt idag, vilket ju var tur eftersom det var den enda plats vi kunde vara på. Dessutom var det pannkaka till lunch, så vi tog ut allt och lät ungarna käka ur kåsor, och hela förmiddagen flöt på hur fint som helst. Vi hade verkligen tur med vädret - det hade inte behövts mycket mer än lite snålblåst för att humöret snart skulle börja tryta på flera av oss - men så var det inte ... Bara härlig vårvärme och sol HELA DAGEN! Vi var ute fram till klockan 14 då avdelningen var någorlunda beboelig igen, och inte ens då var det så att alla ville gå in?!

Tilläggas här bör, att alla byggubbar gör ett kanonjobb och är hur trevliga och bra som helst! Arbetssituationen för dom, med småbarn överallt, är knappast heller den optimala?!

En dag som ur flera synvinklar kunde ha tagit musten ur vem som helst, blev en helt fantastisk utedag! Undrar vem av oss det är som har tumme med vädergudarna?

2 kommentarer:

  1. Ni gör det bra allihopa tycker jag!

    SvaraRadera
  2. Det låter onekligen väldigt spännande.. och jobbigt. Tänk på hur bra det blir när det är färdigt!

    SvaraRadera

Det är så himla roligt att få kommentarer på inläggen, så lämna GÄRNA en :-)