söndag 6 december 2009

Inte alls enkelt!

God söndag!

Man är lite till åren kommen. Man behöver täcka över lite gråa hårstrån här och där, nu och då... Man köper sig en fin färg på affären och är redo att sätta igång. Man läser instruktionerna noga och man radar upp alla små pytsar och tuber i en fin rad på badrumsbänken...

"Fukta igenom håret." -Check.

"Sätt på skyddshandskarna." -Check.

"Täck kläder med en handuk" -Check.

"Skaka blandningen noga" - Check.

"Applicera blandningen i håret. För pipen bena efter bena för att få jämn fördelning på håret" - W T F!

Det är vid detta sistnämnda moment man alltid, ALLTID ångrar sig. För det första är det omöjligt att se/känna hur mycket som hamnar på baksidan av skallen. Droppar det?

Efter en stund är skyddshandskarna hala och kladdiga (och jag är också säker på att de töjjer ut sig åtskilliga storlekar) och appliceringstuben är således väldigt svår att handha. Resultatet är ofta att fanskapet glider ur handen och bildar outplånliga skvättmönster på väggar, golv och inventarier. Skvättmönster som skulle få CSI-agenter att slå sina kloka huvuden ihop i förundran! Sen är det så fruktansvärt mycket i tuben. Behöver man allt? Hur mycket är lagom?

Sedan denna väntan... Hur långa får 25 minuter vara? Benen är ju rakade på så där en 55 sekunder... vad gör man sedan, utan att dropp från den pudding av geggamojja man nu har på huvudet ska spridas i övriga huset? Tick-tack tick-tack...

Dags att skölja ur!
"Blöt håret och schamponera upp ett lödder. Skölj håret tills vattnet är klart." - W T F F F F F !!!!

Den lilla tuffs av hår jag har på skallen brukar vanligtvis inte ta så mycket tid i anspråk vid hårtvätt, man liksom tvättar och sköljer, end of story! Nu påminner håret mer om en fasttryckt, uppblött fårfäll! Fingrarna fastnar i det trassel som uppstått och det känns helt omöjligt att vara säker på om man lyckats skölja överallt så att vattnet är "klart"?!

Efter att ha stått och kämpat i duschen så länge att varmvattnet tagit slut, ja då ger jag upp och hoppas att det inte ska råka droppa färg från håret på mina kläder. Sen får jag rensa avloppet från alla avbrutna och uttryckta strån... Lite hår fattigare, men en färg rikare!

Varsågoda, dagens I-landsproblem;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är så himla roligt att få kommentarer på inläggen, så lämna GÄRNA en :-)